High five voor lokale schoonheid: een boost voor nieuw talent

Om een nieuw talent een steuntje in de rug te geven, hebben wij vanuit Stichting de Talentstrateeg in samenwerking met popartiest Noanna en geluidstechnicus Jan Pronk het volgende plan bedacht.

Het is ons verlangen om nieuwe talenten – in eerste instantie een vijftal zangeressen – hun verhaal als artiest te laten vertellen waarbij we de relevante, lokale partijen, zoals leuke horecagelegenheden, winkeltjes en cafeetjes, in beeld brengen. Wij willen heel bewust de artiest in haar ‘natuurlijke’ en lokale omgeving neerzetten. Door samen met de artiest op stap te gaan langs bijvoorbeeld leuke winkeltjes in de buurt, geven we gelijk aandacht aan de lokale ondernemingen.

Dit doen we omdat we geloven dat de band tussen de beginnende artiest en de lokale omgeving belangrijk is. De lokale omgeving bestaat immers vaak uit een groep mensen die een artiest vaak persoonlijk kent en ondersteunt. Daarnaast geloven we dat de exposure die artiesten vaak hebben, andere partijen ten goede kan komen. Niet zelden zijn het juist plaatselijke ondernemers die een artiest willen sponsoren. Ook vinden we het belangrijk dat lokale overheden zich inzetten voor de artiesten die in hun woonplaats wonen, vooral het nieuwe talent. Gemeenten mogen trots zijn op hun talentvolle inwoners en op hun beurt mogen artiesten ook wat terug doen voor hun lokale gemeenschap.  

Door deze zangeressen in hun eigen woonplaats te filmen, willen we een mooie video maken die ook voor al dan niet strategische promotiedoeleinden van de desbetreffende stad of dorp gebruikt kan worden. Op een spontane, natuurlijke manier worden kenmerkende locaties in beeld gebracht. Noanna zal daarbij als presentator en interviewer optreden. Dit interview, dat ook als promotievideo van de gemeente gebruikt kan worden, zal gratis aangeboden worden aan de gemeentelijke overheid en aan andere lokale partijen. Denk daarbij aan de lokale omroep, de VVV en overige lokale geïnteresseerden. Ook zal de video op onze gezamenlijke kanalen gepromoot en gedeeld worden in diverse social media-groepen.

Als kers op de taart volgt er een duet met Noanna. Dit duet zal eerst in TCC studio in Veenendaal worden opgenomen. De artiesten die deelnemen, ontvangen deze opname gratis. Vervolgens gaan we de natuur in. We gaan op zoek naar een prachtig stukje natuur- en cultuurlandschap in of nabij de desbetreffende gemeente, dat ook al als uithangbord van de gemeente en natuurorganisaties fungeert. Het idee is om daar een videoclip te maken. Ook deze videoclip ontvangen de artiesten en de lokale partijen gratis. Omdat we natuurschoon opnemen, zullen we deze videoclip aanbieden aan natuur- en landschapsorganisaties, zodat zij de clip ook kunnen gebruiken voor hun eigen promotiedoeleinden. Op deze manier krijgt een artiest enerzijds meer bereik en anderzijds genereren lokale partijen en overige belanghebbenden gratis content.

Vanzelfsprekend promoten we beide video’s (interview én videoclip) en het audiobestand ook via de kanalen van Stichting De Talentstrateeg. We beheren een mailbestand van rond de 500 adressen van radiostations en andere media in Nederland. Voor meer informatie over de promotie van “High five voor lokale schoonheid: Een boost voor nieuw talent”.

Opgehaald: 1.000 euro

Helaas hebben we veel minder opgehaald dan gehoopt. Toch hebben we met de volgende video een bereik gehaald van 35.000 behaald.