The Sound of Happiness

In het najaar van 2019 maakte het bestuur van Stichting De Talentstrateeg kennis met Noanna (Rianne van Dam). Deze kennismaking betekende de start van een mooi avontuur. Noanna klopte aan bij de stichting om begeleiding te ontvangen in het ontwikkelen van haar talent. We herinneren ons deze ‘auditie’ nog als de dag van gisteren. Hier stond een zangtalent, die op 36 jarige leeftijd de wereld wilde veroveren met haar ukulele popliedjes. Ze kwam net uit een burn-out en had nu een duidelijk doel voor ogen: zoveel mogelijk vrouwen de boodschap meegeven dat ze van zichzelf mogen houden, dat ze oké zijn zoals zij zijn. Haar boodschap, passie en zangtalent spraken ons aan en wij besloten om haar te gaan ondersteunen.  

De zoektocht naar hoe we Noanna het beste zouden kunnen helpen, leidde naar haar niche: de ukulele wereld. Binnen deze niche zijn we gezamenlijk begonnen met online contacten leggen. Al snel merkten we dat de ukulele wereld een inclusieve wereld is van samen muziek maken, samen zingen en nadenken over het leven. De ukulele cultuur is een cultuur van gezelligheid, van buitenleven en genieten van de natuur. Het is een cultuur die jong en oud, amateur en professional uitnodigt om mee te doen. Noanna, die zelf ook van leren, buitenleven en gezelligheid houdt, past hier goed bij. Met een hart voor mensen, ukulele muziek én natuur begeeft ze zich binnen deze cultuur als een vis in het water. 

Binnen de ukulele cultuur, waar amateurkunst hoogtij viert, ontdekte Noanna al vrij snel dat er veel behoefte is aan talentontwikkeling. Om hier goed op in te spelen, ontwikkelde zij diverse cursussen voor zowel beginners als gevorderden waarmee ukulele spelers hun zang en ukulele talent kunnen bevorderen. Dit verliep zo goed dat Noanna onder de naam Uke-life een lerende community heeft geïnitieerd voor vrouwen die gezamenlijk aan de slag willen gaan met de ukulele, zang en inhoudelijke levensthema’s. 

Op deze manier weet Noanna haar muzikale talent als inspirerend singer-songwriter te combineren met haar talent als creatief docent en haar talent als motiverende life coach. Door haar verhalende liedjes weet ze mensen te raken en aan het denken te zetten. Door haar rol als creatief docent helpt ze mensen hun talent te ontwikkelen en door haar talent als life coach helpt ze vrouwen een gezonde kijk op zichzelf te krijgen, zodat ze weer van zichzelf gaan houden. Door deze unieke combinatie zien wij dat vrouwen op een leuke manier enorme vooruitgang boeken binnen hun talent, dat zij veel positiever in het leven gaan staan en persoonlijk tot bloei komen. Stichting De Talenstrateeg ziet dit als een mooie en unieke manier van het bevorderen van amateurkunst door een professional.

Samen met Noanna wilen wij diverse ukulele activiteiten organiseren. Zoals de Tuinentour en een Ukulele Festival.

 

Opgehaald Tuinentour 3.500 euro

Reeds opgehaald festival 6.000 euro

Ukulele Famliy Fest

Toekomstige Tuinentour