New Memories Kerstvoorstelling

New Memories Kerstvoorstelling

Kwaliteit van leven is belangrijk, zeker ook voor ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen. Helaas kampen veel mensen op hun oude dag met lichamelijke en geestelijke klachten. Zo hebben veel ouderen pijn, slapen slecht of zijn dementerend. In verpleeg- en verzorgingshuizen is er niet altijd ruimte om extra zorg te verlenen, waardoor ouderen vaak te weinig bewegen. Daarnaast is met name dementie een pijnlijk en moeilijk proces, ook voor de omgeving.

Beweging kan deze doelgroep helpen om zich beter te voelen en kan net dat beetje extra zijn om kwaliteit aan het leven toe te voegen. Daarnaast wordt er weer cultuur bij de mensen gebracht, omdat het voor deze groep moeilijker om dat buiten het verzorgingshuis te vinden.

Dansers Sjoerd Wijn en Thessa Koops, sociale ondernemers in hart en nieren, ontwikkelden voor deze doelgroep het project New Memories: een dansvoorstelling met allerlei dansstijlen van de jaren 20 tot de jaren 60, waarbij ze niet alleen zelf dansen, maar ook met de bewoners van de verzorgingshuizen. Zo komen er mooie oude herinneringen boven en worden er nieuwe gemaakt.

In 2020 en 2021 hebben Sjoerd en Thessa, samen met amateurdansers van drie verschillende dansscholen, optredens verzorgd in tehuizen in Rotterdam, Gouda en Den Haag. Het project was zo succesvol dat ze zelfs acht extra voorstellingen hebben gegeven.

Voor meer info zie: 
https://www.new-memories.nl/

Opgehaald: 33.000 euro