Theaterproductie “Tiggeljong”

De theaterpoductie Tiggeljong is naar onze mening zeer goed verlopen. Inès, de theatermaker en onze projectleider heeft het hele project als positief ervaren. Vooral de onderlinge sfeer sprong er voor haar uit. Het samenwerken in dit theaterproject heeft mensen bij elkaar gebracht en dat is mooi om mee te maken.

Het publiek was onder de indruk en de vier voorstellingen waren uitverkocht. In totaal bezochten er bijna 300 personen de voorstellingen. Jan Bos de schrijver van het boek Tiggeljong complimenteerde Inès voor de goede weergave van zijn boek en ook zijn dochter reageerde enthousiast. Dit is een groot compliment. Ook voormalige arbeiders in de steenhoven fabriek vonden het een mooi en herkenbaar theaterstuk.

Vanuit de media kreeg dit project niet alleen aandacht van lokale bladen als “de Zutphense Koerier” en “Contact Zutphen- Warnsveld” maar ook “Dagblad van het Noorden”, “Noorderkrant” en de “Groningerkrant” besteden er aandacht aan. We merken dat de lokale geschiedenis voor veel mensen belangrijk is en dat het aandacht verdient.

Opgehaald: 6.2500 euro